دانلود طرح توجیهی

طرح توجیهی

طرح توجیهی تولید چیپس سیب زمینی

چیپس سیب زمینی عمدتا” به عنوان تنقلات و در مواردی به عنوان مکمل غذاهای گوشتی مصرف غذایی دارد. در حال حاضر در بازار ایران چیپس کالایی رقابتی است و شرکتهای تولید کننده سعی دارند با ارائه اشکال و طعم های جدید در بسته بندی های متنوع و تبلیغات فراوان، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. از اینرو محصول جدید باید توان رقابت با محصولات شناخته شده را داشته باشد.

از طرف دیگر تولید محصولی با کیفیت قابل عرضه در بازارهای جهانی، مستلزم استفاده از مواد اولیه مرغوب و مناسب فرآوری و ماشین آلات و تکنولوژی پیشرفته در کنار رعایت کامل استانداردهای بین المللی است. در اینصورت میتوان محصولی با کیفیت قابل عرضه در بازارهای جهانی تولید کرد.

 واژه فرآورده های سوخاری سیب زمینی به طور عمده به چیپسو فرنچ فرایز (خلال سوخاری) اتلاق می شود. چیپس یک واژه آمریکایی است که به برش نازک سیب زمینی در چربی یا روغن گفته میشود، در انگلستان نام” کریسپ” را بر روی این فرآورده گذاشته اند.

چیپس تا رطوبت ۲ درصد در روغن سرخ میشود. رنگ زرد روشن با طعم و مزه مطلوب و بافت ترد دارد. علاوه بر این چیپس باید کمتر از ۱۵ درصد تاول و کمتر از ۱۰ درصد عیوب جزئی و کمتر از ۵ درصد عیوب عمده داشته باشد و میزان چربی آن نیز باید بین ۳۲-۴۰ درصد باشد.

طرح توجیهی تولید چیپس

طرح توجیهی تولید چیپس

 

نام و کد محصول (آیسیک):

کد چیپس سیب زمینی ۱۵۱۳۲۰۱۸ می باشد.

 

شماره تعرفه گمرکی

تعرفه گمرکی سیب زمینی فرآوری شده (به شکل چیپس و فرنچ فرایز) در دو شاخه؛ سیب زمینی محفوظ شده( به جز درسرکه یا جوهر سرکه) به شکل یخ زده با تعرفه گمرکی ۲۰۰۴۱۰۰۰ و در شکل دیگر با شرح سیب زمینی محفوظ شده (به جز در سرکه یا جوهر سرکه) یخ نزده با تعرفه ۲۰۰۵۲۰۰ می باشد.

 

شرایط واردات

بر اساس قانون صادرات و واردات، محدودیتی برای واردات انواع فرآورده های سیب زمینی از جمله چیپس وجود ندارد. محصولات وارداتی با استانداردهای ملی ایران تطبیق داده میشوند. مشخصات گمرکی این کالا در جدول ( ۱) آورده شده است.

شماره تعرفه

شرح

حقوق گمرکی

۲۰۰۴۱۰۰۰

سیب زمینی محفوظ شده( به جز درسرکه یا جوهر سرکه) یخ زده

۴

۲۰۰۵۲۰۰

سیب زمینی محفوظ شده (به جز در سرکه یا جوهر سرکه) یخ نزده

۴

بررسی و ارائه استانداردها

استاندارد تعیین و تدوین شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران که اجرای آن با کسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام شده است در مورد این محصول با شماره ۳۵۷۵ و با ” موضوع ” آئین کار تولید قطعات سیب زمینی سرخ شده در روغن” و استاندارد شماره ۳۷۶۴ ویژگیهای تکههای سیب زمینی سرخ شده در روغن (چیپس)” ارائه شده است.

این استاندارد در مورد انواع تکه های سیب زمینی سرخ شده در روغن خوراکی اعم از برگه، خلال رشتهای و خلال درشت کاربرد دارد.

 

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول تاثیر میگذارند که برخی از آنها در ذیل شرح داده شده است:

۱ – قیمت مواد اولیه مصرفی که یکی از مهمترین هزینه های متغیر تولید می باشد و نقش عمده ای را در تعیین قیمت تمام شده محصول دارد.

۲ – منطقه جغرافیایی احداث واحد به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامین مواد اولیه و کانونهای مصرف محصول، هزینه های مربوطه را تحت تاثیر قرار میدهد.

۳- نوع تکنولوژی مورد استفاده از طریق تاثیر بر سرمایه گذاری، کیفیت محصول تولید شده و میزان ضایعات و … بر قیمت فروش محصول موثر است.

۴- هزینه های نیروی انسانی مورد نیاز تاثیر مستقیم بر هزینه های متغیر تولید و قیمت تمام شده محصول دارد.

۵- ظرفیت تولید واحد بر روی قیمت فروش محصول موثر است. به این ترتیب که افزایش ظرفیت تولید از طریق سرشکن نمودن هزینه های سربار باعث کاهش قیمت تمام شده محصول میگردد.

با توجه به نکات مذکور، قیمت فروش محصول تولید شده علاوه بر اینکه باید هزینه های تولید را تامین نماید، باید در حدی باشد که بتوان سهمی از بازار را بدست آورد.

همچنین در صورتی که صادرات محصول تولیدی نیز مد نظر باشد، قیمت گذاری باید به نحوی باشد که رقابت با تولید کنندگان خارجی امکان پذیر باشد.

 

توضیح موارد مصرف و کاربرد

سیب زمینی فرآوری شده به شکل چیپس، بیشتر به عنوان تنقلات مصرف میشود و خلال  سوخاری شده بیشتر مصرف غذایی دارد. البته چیپس سیب زمینی به عنوان مکمل غذاهای گوشتی مصارف غذایی نیز دارد ولی عمدتا” به عنوان تنقلات استفاده میشود. در کشور ما طی سالهای اخیر خلال سیب زمینی به شکل منجمد یا نیمه منجمد وارد بازار شده ولی هنوز کاملا” جایگاه اصلی خود را در سبد غذایی مردم پیدا نکرده است. البته با توجه به تغییر عادات غذایی و شیوه زندگی مردم و در صورتی که کیفیت آین محصول به گونه ای باشد که بتواند جایگزین سیب زمینی های سرخ شده خانگی شود، پیش بینی میشود، این فرآورده در صورت معرفی صحیح و تولید با کیفیت بالا در سالهای آینده با استقبال خوبی مواجه باشد.

 

بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف

محصول چیپس سیب زمینی به دلیل مزه و طعم خود همواره لذیذ و مورد استقبال مردم بوده است. در سالهای اخیر این محصول با طعمها و در اشکال متفاوت به بازار عرضه و مورد توجه واقع شده است.

محصولاتی مانند پفک، پاپ کورن، انواع اسنک و پلتها و سایر غلات حجیم شده در اشکال و طعم های متفاوت میتوانند به عنوان کالاهای جایگزین مطرح باشند. البته در این مورد، تنوع سلایق افراد جامعه، عادات غذایی و فرهنگی نیز نقش عمده ای دارد. شاید در این مورد انواع مغزها، دانه های آجیلی و خشکبار را نیز که مصرف تنقلاتی دارند بتوان به عنوان کالای جایگزین چیپس در نظر گرفت.

کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

براساس گزارشهای منتشر شده، در کشورهای آمریکا، انگلستان و فرانسه بیشترین درصد سیب  زمینی تولید شده به مصرف فرآوری میرسد. بیشترین تولید و مصرف صنعتی فرآورده های سیب زمینی، من جمله چیپس در ایالات متحده آمریکا صورت میگیرد. البته منظور از سیب زمینی فرآوری شده چیپس، فرنچ فرایز، پلت، سیب زمینی خشک، نشاسته سیب زمینی و … است. آمار دقیقی از درصد تبدیل سیب زمینی در بخشهای مذکور در کشورهای مختلف وجود ندارد. در ادامه میزان تولید سیب زمینی در کشورهای عمده تولید کننده، میزان واردات و صادرات کشورهای عمده وارد کننده و صادر کننده سیب زمینی ارائه شده است.

 

تولید چیپس

تجهیزات خط تولید چیپس عبارتند از :

۱- دیگ پخت

۲- پوست کن سیب زمینی

۳- اسلایسر با سکوی مربوطه

۴- نشاسته گیر

۵- خشک کن با ۲ عدد فن مربوطه با توری استنلس استیل یک دستگاه

۶- وان از ورق ۳ میلیمتری تماماً استنلس استیل۳۰۴ یک دستگاه

۷- میز کار تماماً استنلس استیل یک دستگاه

۸- طعم زن که از چهار قسمت تشکیل شده است

الف – مخزن ویبراتور با بدنه تمام استنلس استیل    ب – نوار نقاله انتقال چیپس    ج – درام طعم زن   د : سنسور فرمان دهنده به مخزن ویبراتور و نوار انتقال یک دستگاه

۹- دستگاه بسته بندی دو ترازوئی

۱۰ – دستگاه تاریخ زن یک دستگاه

۱۱ – سیستم تزریق گاز ازت یک دستگاه و…

 

فرمت فایل:Microsoft word
تعداد صفحات:۵۶

10000 تومان – خرید Loading

مطالب مرتبط:

طرح توجیهی توليد سازه های فلزی
طرح توجیهی تولید کود از زباله های شهری
طرح توجیهی تولید کمپوت
طرح کارآفرینی تولید شیره خرما
آموزش خرید طرح توجیهی کارخانه چیپس سیب زمینی : ابتدا روی دکمه ی آبی رنگ خرید کلیک کنید ، پس وارد کردن نام و ایمیل دوباره روی دکمه ی خرید کلیک کنید سپس به صفحه پرداخت بانک ملت هدایت خواهید شد و بعد از پرداخت می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید 10000 تومان